Lente

Ik houd van coöperatieve werkvormen.
Hieronder een coöperatief woordweb voor 3  a 4 leerlingen met als doel: samenwerken en op je beurt wachten.

 

Nodig: 1 lijmpotje, 1 lijmkwast, 1 potje kleurpotloden, 1 schaar, de werkbladen (liefst op A3 gekopieerd)

 

De bedoeling is dat het blad doorgegeven moet worden. Leerling 1 zoekt een plaatje op wat bij het thema hoort. Leerling 1 knipt uit en geeft het blad door aan leerling 2 samen met de schaar. Leerling 1 begint met kleuren. Leerling 2 zoekt een plaatje op en knipt uit. Na het knippen geeft hij het door aan leerling 3 etc. Als de plaatjes gekleurd zijn dan controleert 1 leerling, die je van te voren aangewezen hebt of het plaatje klopt. Zodra is geconstateerd dat het klopt, mag de leerling het pas opplakken op het woordweb. Het doorgeven gaat door totdat alle juiste plaatjes zijn gevonden. (Je kunt ook tijdschriften gebruiken i.p.v. knipblad)

 

Meestal geef ik elke leerling een taak, zodat niet steeds dezelfde leerling het voortouw neemt.

Voorbeeld taken: Controleren juiste plaatjes, zijn de plaatjes mooi gekleurd en geknipt, pakken en opruimen van de benodigde materialen, zorgen dat de namen erop staan, zorgen dat het web netjes wordt doorgegeven.

woordweb lente

Coöperatief woordweb knipblad lente

Woordweb lente

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


@digikleuters