Groep 3 – Veilig leren lezen

Race lezen met veilig & vlot
In mijn klas lezen we elke dag 15 seconden zo veel mogelijk woorden van een bladzijde Veilig&Vlot. De bedoeling is om jezelf elke dag te verbeteren. Als de leerlingen een vast gesteld doel van de week halen dan krijgen ze een beloning.  In november moesten ze 20 woorden lezen in 15 seconden lezen bijvoorbeeld. Bij het behalen kregen ze PowerPoints. (Dat is een beloningssysteem van PowerPlay, maar ook stickers werken natuurlijk goed) Op de race lees lijst hielden we de scores bij.

racelezen

Race-Lezen Lijst

 


 

 

Schrijfmotoriek
Na het aanleren van het woord “SOK” heb ik ze een schrijfmotorische oefening gegeven in de vorm van een sok die ze met mooie gelpennen en stiften mochten maken. Het onderste gedeelte mochten ze zelf bepalen. Daarna de sok uitknippen en op een gekleurd blad plakken. Om de sok heen schreven we met mooie stiften het woord sok.

sok

Sok schrijfmotoriek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Couldn't connect to server: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known (0)